dimarts, 15 de maig de 2018

propostes i disposicions

Amb això batallem... El profe disposa i la tecnologia o els alumnes disposen.
Amb els alumnes de Grau Mitjà vaig fer-me el propòsit de treballar amb propostes de gamificació. Senzilletes, doncs tot just estic llegint i aprenent sobre aquest tema. El que faig és jugar amb els continguts que proposo. Des de tasques senzilles, com elaborar formularis del Google que els alumnes responen allà mateix amb el mòbil, a jocs tipus Kahoot, aprofitant que són molt competitius. I em vaig anar animant, i la meva última proposta va ser un joc amb la plataforma CoSpaces, que podeu veure (i jugar, si voleu i podeu) aquí. És possible que us demani baixar l'app. A mi me l'ha demanat si jugo amb un mòbil o una tablet. Amb PC no.
Bé el cas és que fins aquí les meves propostes, i ara les disposicions. Hi ha alumnes de Grau Mitjà que venen tan i  tan avorrits, o cansats de tot, que ni tan sols volen jugar (!!). Ni joc de preguntes ni respostes, ni realitat virtual. No tots, tot s'ha de dir, però sobta que, tot pretenent fer alguna cosa diferent i perquè no, divertida, els nois (i noies) no segueixin. Cal seguir pensant. Aquests nois han de tenir respostes des de la FPA.
Una altra disposició és la tecnologia. Una llàstima les hores utilitzades a crear aquest material, i quan arriba l'hora, a l'aula, amb els ordinadors al davant, resulta que són ordinadors vellets, i els processadors no tenen tanta velocitat com per llegir les imatges. Enlloc de veure imatges en moviment, es veien fotos en 3D. Però seguirem. Trobarem la manera de jugar-hi en un disposotiu mòbil, en PC's nous, no ho sé, ja hi pensaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada